Boğazgören Köyü - Malatya/Hekimhan
Ana Menü
ANA SAYFA
FORUM
KÖŞE YAZILARI
LİNKLER
YARARLI LİNKLER
İLETİŞİM
ARAMA

MALATYA
HEKİMHAN
BOĞAZGÖREN KÖYÜ
LEHÇEMİZ
BEDDUALARIMIZ
İNANIŞLARIMIZ
TÜRKÜLERİMİZ

ZİYARETÇİ DEFTERİ
ESKİ ZİY. DEFTERİ

RADYO HEKİMHAN

ANINDA MSN DESTEK
Geniş Makaleler

Oyunlar

Çok Okunan Haberler
KonuOkunma
Köyümüzden Acı haber !!!12393
HEKİMHAN CEVİZ FESTİVALİ944
Anılarımdaki Sönmeyen...849
Sitemiz Açılmıştır !!!845
Uzaktan Konuşması Kolay!832
İSTANBUL'UN KÖPRÜLER ...739
Zehra ÇELEBİ - Bir Gü...730
KARŞINDAKİ MALATYALIY...610
Türkan Saylan'ı kaybe...543
Dostları olmalı insanın541
Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
Köyümüzün etnik ve s...
Tanışma
BİLGİLENDİRME !!!!
DOĞUM GÜNLERİNİZ KUT...
Kurallar
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Köyümüzün etnik v... [22]
Tanışma [7]
BİLGİLENDİRME !!!! [0]
DOĞUM GÜNLERİNİZ ... [0]
Kurallar [0]

Türkçesi Varken
Kelime ve Türkçesi

Site Kullanımı
Sitemizin Özellikleri; Sitemize üye olarak neler yapabiliriz kısaca açıklayalım..

Üye olduktan ve kullanıcı adımızla giriş yaptıktan sonra sitenin sol tarafındaki Ana Menüde bazı linklerin açıldıgını göreceksiniz. bunlar:
-Link Ekle
-Haber Ekle
-Köşe Yazısı Ekle
-Resim Ekle Bölümleridir.
-----------------
- Link Ekle bölümüyle sitedeki Linkler Bölümünde Yayınlanan Sitelere eklemede bulunabilirsiniz.

- Haber Ekle bölümüyle Ana Sayfada Bulunan Haberler bölümüne haber eklebilirsiniz.

- Köşe yazısı ekle bölümüyle begendiğiniz veya kendinize ait yazıları bizlerle paylaşabilirsiniz.

- Resim Ekle bölümüyle de yayınlamak istediğiniz resimlerinizi hiç kimseye göndermek zorunda kalmadan kendiniz Resim Albümündeki ilgili katagoriye ekleyebilirsiniz.

-----------------
Siz yeterki paylaşmak isteyin!

Konuyla ilgili Sorularınız için lütfen iletişim bölümünden bizimle irtibata geçiniz.
Yada
zurbahan@hotmail.com
Msn adresinden ulaşınız...
Dost Siteler
BASAK KÖYÜ

Zurbahan.Com

METAŞ ELEKTRONİK

UĞUR YAPI İNŞAAT

ZAMAN OTOMOTİV
YEDEK PARÇA

Başlığı Görüntüle
 Başlığı Yazdır
Köyümüzün etnik ve sosyal kökeni.
karaca
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 19-05-2009 17:36
Üye

Katılım Tarihi: 18.05.09

Değerli Köylülerim

Sitenin şimdiki hali 2.kez yeniden yapılanmayı işaret ediyor.
Anlaşılan o ki daha önce gönderilen fotoğraflar izlenemiyor.
(Yanlış ifade ediyorsam lütfen düzeltiniz.)

Yukardaki konu başlığından muradım köyümüzün tarihi ve sosyal kimliğini daha iyi tanımaktan ibarettir.

Mesala hemen bir soru sorarak konuyu başlatabilirim.
Köyümüzde Terekeme-Karapapak olarak ifade edilen aile (yada kabile) kim..??
Eğer Ulaşlılar kast ediliyorsa bu bilgiler nereye dayanıyor..?
Zira daha önce büyüklerimizden böyle bir şey duymadım.
Konuyu bildiğini düşünen birileri varsa buyursun açıklasın hep beraber bilgilenelim..

Saygı ve sevgilerimle.

Düzenleyen karaca Düzenleme Tarihi: 19-05-2009 17:38

Admin
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-06-2009 12:18
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 25.04.09

ziyaretçi defterine bırakılan mesaj bu bölüme taşınmıştır...

sayın karaca Ulaşlı terekeme ve karapaaktır aslı gürcistan kar selim benli ahmet köyüne dayanır büyük bir kabile olup zamanla devletin yapılanmasına çok sayıda silahlı süvari vererek katkısı büyüktür.zira bu bilgiler osmanlı tahrir kayıtlarında mevcuttur kıssaca Ulaş soyismi hiç değişmemiş öbürleri İrana ıraka bulgaristana türkiyede Bingöl Malatya Elazıg Kars Kayseri pınarbaşı Sivas ulaşın bazı dağlık kesimlerine istanbula hatta eskişehire orduya dağılarak yerleşmişlerdir bunu devlet kendisi yapmıştır bunlar Baltacıbaşı Gürbüz Gedik vs.soyadları alarak değişmişlerdir yani ULAŞLı Türk ve sünni bir boy olup bu ülkenin yapı taşlarının oluşumunda hafifsenmeyecek kadar büyük faydası olan bir büyük kabinedir ve bizzat benim dedemin birisi doğu cephesinde biri batı cephesinde şehit düşmüşlerdir buyurun çanakkaledeki ahmet ulaş ismini çekin kameraya o bir delildir size daha nasıl delil sunayım bunu neden araştırdığınızı bilmiyorum ama biz geçmişimizden utanmıyoruz aksine gururlanıyoruuz o atalarımızın üstün cesaretinden dolayı ancak mevcut köyümüz ün çoğunluğu alevi türk vatandaşlardan oluşmaktadır bu ülkeye bizler kadar onlarında katkıları büyüktür zira yüzyıllarca beraber yaşıyoruz yaşıyacağız ülkelerin uzay teknolojisiyle uğraştığı şu asırda etnik kökenden bahsetmek çok da hoş şeyler değil gözüme takıldı yazınız cevap vermeden geçemedim saygılar.
Düzenleyen Admin Düzenleme Tarihi: 13-06-2009 12:20

www.zurbahan.com
karaca
#3 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-06-2009 23:10
Üye

Sayın admin

Konunun kimin tarafından yanıtlandığını pek anlayamadım ama, olsun birileri emek sarfetmiş.Öncelikle teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz bilgilerin dayanağı nedir onu bilemem.Fakat bildiğim kadarı ile iki adet ulaş topluluğu mevcuttur.Biri 24 OĞUZ dan Bayat boyuna bağlı Ulaş,diğeride Beydili boyuna bağlı ulaştır.
Birincisi sünni,ikincisi kızılbaş-alevidir.

Burada konu ayrımcılıktan öte "eşyaları adı ile çağırmak"tan ibarettir.Yoksa köyümüzün tamamı benim için aynı değere sahiptir.Yeterki güzel insan olsun.
Amacımız söylence ve hurefelerden arınmış bilimsel bilgiye ulaşmak olmalıdır.
Bu anlamda Türkiyenin doğusu (Kars,Erzurum öncelikli olmak üzere) ve Malatya dahil hemen her bölgesinde Karapapak ve terekeme kökenli yurttaşlarımız vardır.
Burada asıl olan köyümüzdeki Ulaş kabilesinin kendisini nasıl tanımladığı vede neden Çırzı ya yerleştikleri-yerleştirildikleri hususudur.
Köyümüzün bulunduğu coğrafya Osmanlı idare sistemi içinde "Yeni İl" olarak geçer ve en azından 14.yüzyıldan bu yana Türkmen/Oğüz yaylağıdır ki bunlar Kızılbaş,Şahseven,Alevi vb adlarla anılmışlardır.
Her soy adı Ulaş olan karapapak olmadığı gibi her karpuzda Ceyhan karpuzu değildir.
Bizzat Kars/Arpaçay ilçesi ve çevresinde Karapapak ve Terekemeleri yerinde inceleme şansım oldu.
Bizim köydeki ulaşlılar ile ciddi bir benzerliklerini bulamadım.
Ayrıca Terekeme en eski deyişle Türkmen demektir.
"Secerei Terekeme" okunabilir.
Bu konuda daha köşeli ve bilimsel yazıları bekliyorum.
Saygılarımla.

Admin
#4 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 15-06-2009 16:00
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

merhaba sayın karaca

yukarıda eklediğim yazı isimsiz olarak ziyaretçi defterine bırakılmış bir yazıydı. bende o yazıyı buraya ekledim. kaynak ve doğruluk nedir dediğim gibi bende bilmiyorum.

saygılar

www.zurbahan.com
karaca
#5 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 26-07-2009 22:05
Üye

Değerli köylülerim

Boğazgören köyü tanıtımı yapılırken "1840 larda karapapak olararak ifade edilen ve Gürcüstan-Kars göçmeni" olduğu belirtilen köylülerimizin kim olduğunu doğrusu merak etmekteyim.
Bu savı öne süren her kimse lütfen görüşünü destekleyici delillerde sunsun.
Eğer bu bilgiler doğru değilse bir yanılsama var demektir.
Elbette kimseden profesyönel tarihçi olmasını falan beklediğimiz yok.
Fakat bilgiler doğru olmalı.
Konuya vakıf birilerinin cevaplamasını bekliyorum.
Saygı ile.

karaca
#6 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 02-08-2009 23:13
Üye

Sayın Admin

Boğazgören köyü tanıtımındaki savlarınızı ya doğrulayınız yada kaldırınız..Saygı ile..

GERÇEKÇİ OL..GERÇEĞİ İSTE...

terekeme
#7 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 07-08-2009 10:28
Yeni Üye

Katılım Tarihi: 04.08.09

Sayın karaca dediğiniz gibi ben tarihci değilim bu ekrandan sanki siz savcı ben suçlu muamelesine tabi tutar gibi bilgi soruyorsun amacım bu sitenin devamlılığından öte bir şey değil bilgilerin doğruluğunu size ancak şöyle izah edeyim belliki sizler de bağzı bilgilere sahipsiniz örneğin bayatlı ve baydilli cümlesini okudum yorumunuzda bir zaman ben de acaba alevi türkmenmiyiz diye düşünmedim değil ama tekrar tekrar okudum ki biri alevi diğeri sünni kökenli sizi araştırmanızdan dolayı kutluyorum bu konuya nokta koyuyorum saygılar

Admin
#8 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 12-08-2009 11:17
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

karaca tarafından yazılan metin:
Sayın Admin

Boğazgören köyü tanıtımındaki savlarınızı ya doğrulayınız yada kaldırınız..Saygı ile..

merhabalar

Tanıtımdaki bilgiler sitenin önceki halinden bu siteye aktarım yapılmış bilgilerdir. Yani tarafımdan oluşturulmamıştır!

Ancak bilgilerin doğruluğunun aksinin ispatına kadar doğru bilgi olduğu kabul edilmektedir.

Bu bilgilerin yanlış oldugunu siz ispatlarsanız doğru bilgiyle değiştiririz ve gerekli açıklamayı yaparız.

SAYGILAR

www.zurbahan.com
karaca
#9 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 17-08-2009 22:39
Üye

terekeme tarafından yazılan metin:
Sayın karaca dediğiniz gibi ben tarihci değilim bu ekrandan sanki siz savcı ben suçlu muamelesine tabi tutar gibi bilgi soruyorsun amacım bu sitenin devamlılığından öte bir şey değil bilgilerin doğruluğunu size ancak şöyle izah edeyim belliki sizler de bağzı bilgilere sahipsiniz örneğin bayatlı ve baydilli cümlesini okudum yorumunuzda bir zaman ben de acaba alevi türkmenmiyiz diye düşünmedim değil ama tekrar tekrar okudum ki biri alevi diğeri sünni kökenli sizi araştırmanızdan dolayı kutluyorum bu konuya nokta koyuyorum saygılar

Değerli Dostum

Formlarda ve tabiki açmış olduğumuz konu başlığında muradımız bilgi paylaşımında bulunmaktır..
Terekeme ve Karapapak'ların tarih içerisinde yaşadağı alan olarak öncelikle Kafkasya ve pektabiki Azerbaycan Coğrafyası gösterilir.
Kars,Ardahan ve Erzurum gibi illerimiz bir çok açıdan güney batı Azerbaycan'nın devamı gibidir adeta.
Özellikle Azerbaycan (Güney Azerbaycan dahil-ki bu günkü İran topraklarının önemli bir bölümünü kaplar) tamamen Türkmen/Oğuz yerleşim alanıdır.
Akkoyunlular,Karakoyunlular,Safaviler v.b Türkmen kökenli bir çok devlet bu bölgede yüzyıllarca hüküm sürmüştür.
Bu coğrafya aynı zamanda Dede Korkut destanınında geliştiği coğrafyadır.dede Korkut destanı Oğuzların (yani bizlerin) en eski ve meşhur destanlarındandır.
Dede Korkut Bayat tandır.ULAŞ isimli bir bey bu destanda geçer.Ayrıca Bayata bağlı ulaş topluluğu geçmiş dönemlerde tamamen alevi iken,bu gün önemli bir kısmı sünnileşmiştir.
Konuyu açarkende belirttiğim gibi amaç blimsel bilgiye ulaşmak ve tutarlı tarih bilgisine ulaşmaktır.

Bu anlamda Oğuz/Türkemen toplulukları geçmişte neredeyse tamamı kzılbaş ken (kızıl börk ve kızıl çarık giydiklerinden) daha sonraki yıllarda özellikle Yavuz dan sonra değişmeye başlamışlardır.
Terekeme en eski lügatta Türkmen manasında kullanılır.Secere-i Terekeme (Türkmen seceresi) bu konuda bilinen eski kaynaklardan dır..
Şimdi kısa kısa bu bilgileri verdikten sonra şöyle bir soru sorulabilir..Amacınız ne..??

Özetlemek gerekirse (51 yaşındayım) hiç bir köy büyüğümüzden köyümüzde terekemelerin olduğuna dair bir söylence duymadım.Tabiki bu illaki doğru olduğu analamına gelmez..

Ne varki böyle bir şey olsaydı en azından bahsi yapılırdı..

Bilinen şeyler onlar böyle biz böyleyiz şeklindedir.
Halbuki yüzlerce yıl birlikte yaşadığımız bu şirin köyde daha ciddi bir yaklaşım olabilirdi.

Şahsi kanatim köyümüzün tamamının Türkmen kökenli olduğu şeklindedir.
Örnek vermem gerekirse KINIK ile TAT KINIK olabilir..
Aynı topluluk oldukları halde biri önce yerleştiği için diğerine TAT (yabancı) diyebilmektedir..

Yani yapay bir ayrımdır...

Bu konuya daha sonra tekrar döneceğim..
Lütfen kestirip atmayalım.Muhabbetimiz daim olsun..
Bizler aynı toprağın çocuklarıyız..
Muhabbetler çok şeyi değiştirmiştir ve umut ediyorumki değiştirmeye de devam edecektir...

Saygı ile...

karaca
#10 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 06-10-2009 18:35
Üye

Değerli Köylülerim

Köyümüzü teşkil eden kabile-sulale lakaplarını buraya giriyorum.
Bir araştırmada kullanmak üzere bu konuda sevgili köylülerimin bana yardımcı olacaklarını umut ediyoru.
Dikkat:Resmi soyadlarıı değil lakapları yazılmalıdır.
Yardım konusu şu;

Yazdığım kabile isimlerinin doğru olup olmadığını teyit etmeleri ve eksikse tamamlamalar ve yanlıışsa düzeltmeli şeklinde olacaktır.

KABİLE İSİMLERİ:

1-Kileler
2-Deli Hüseyinler
3-Deli Memmetler
4-Hüsükler
5-Kıyıklar
6-Ulaşlar
7-Çeriler
8-Cılgalar
9-Kelekler

Bilen hemşehrilerimin yardımlarını bekler,

Hatam varsa affınıza sığınırım.

Saygı ve sevgilerimle.

Düzenleyen karaca Düzenleme Tarihi: 08-10-2009 16:22

karaca
#11 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 11-10-2009 00:51
Üye

Değerli dostlar lütfen köy sitesine yazınız...

Başka Boğazgören yok..

Saygı ve sevgilerimle...[/b]
Düzenleyen karaca Düzenleme Tarihi: 22-11-2009 04:38

karaca
#12 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 14-10-2009 23:13
Üye

Değerli Çırzılılar

Lütfen köy sitemize sahip çıkalım..

Saygı ile..
Düzenleyen karaca Düzenleme Tarihi: 22-11-2009 04:40

Admin
#13 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 15-10-2009 09:23
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

Merhaba Hasan Abi,
Bu tarz uyrarıların ve isteklerin sitenin kuruldugu andan itibaren yapıldığını hatırlatmak isterim. Yani yıllardır yazmayan kişiler senin bir mesajınla yazmazlar bence.

böyle işte bizim köyümlüzde. hiç kimse tek satır yazmaz. ama şu eksik bu eksik diye eleştiri yapar Smile

Daha önceki sitemizde aynı nedenden dolayı kapanmadımı? Hüseyin abi yıllarca seslendi. 300 den fazla üyemiz varken 1-2 kişi haricinde hiç kimse yazmadı.

Ben bu siteyi Hüseyin abiden devralırken biliyordum yani bu olayın böyle oldugunu. Biz üzerimize düşeni yapmaya calışıyoruz. Hiçkimseden bişey beklemeden...

Görüşmek dileğiyle. saygılarımla.
Yalçın Demirtaş

www.zurbahan.com
karaca
#14 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 16-10-2009 21:28
Üye

Admin tarafından yazılan metin:
Merhaba Hasan Abi,
Bu tarz uyrarıların ve isteklerin sitenin kuruldugu andan itibaren yapıldığını hatırlatmak isterim. Yani yıllardır yazmayan kişiler senin bir mesajınla yazmazlar bence.

böyle işte bizim köyümlüzde. hiç kimse tek satır yazmaz. ama şu eksik bu eksik diye eleştiri yapar Smile

Daha önceki sitemizde aynı nedenden dolayı kapanmadımı? Hüseyin abi yıllarca seslendi. 300 den fazla üyemiz varken 1-2 kişi haricinde hiç kimse yazmadı.

Ben bu siteyi Hüseyin abiden devralırken biliyordum yani bu olayın böyle oldugunu. Biz üzerimize düşeni yapmaya calışıyoruz. Hiçkimseden bişey beklemeden...

Görüşmek dileğiyle. saygılarımla.
Yalçın Demirtaş

Değerli Yalçın Kardeşim

Size ve sizden önceki hemşerime öncelikle teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Sağolun var olun ..

Körlüğün en kötüsü "ne yola gelmek,nede yol açmaya mükdedir olmak" noktasında gizlidir..

Saygı ve Muhabbet ile..

Düzenleyen karaca Düzenleme Tarihi: 22-11-2009 04:42

karaca
#15 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 06-11-2009 22:30
Üye

Değerli Canlar

Pazar günü İstanbulda yapılacak olan ,,

BÜYÜK ALEVİ YÜRÜYÜŞÜ ne

Ülkenin dört bir tarafından geliyoruz..

Bir olacağız,iri olacağız,diri olacağız..!!

Hadi dostlar,,

Büyük mitinge..

Hepimiz İSANBULU YENİDEN FETHEDECEĞİZ.[b]

[/b]
Düzenleyen karaca Düzenleme Tarihi: 06-11-2009 22:31

karaca
#16 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 09-11-2009 23:11
Üye

Değerli Dostlar

Mersinden kalktık ve İstanbuldaki "eşit yurttaşlık" adı altında gerçekleştirilen Büyük Alevi Mitingine omuz verdik..

Deyim yerindeyse İstanbulu fethettik.!

Emeği geçen tüm canlara teşekkür ederiz.

Nice Demokrasi Şölenlerine.

Düzenleyen karaca Düzenleme Tarihi: 09-11-2009 23:12

karaca
#17 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 10-11-2009 22:35
Üye

Sevgili Demirtaş

Şu boğazgören resimlerini Abbas amca ile açmana bir anlam veremedim.

Mesala ondan daha yaşlı Çırzılılar var..

Resimleride var..

Neden böyle bir yönteme başvurduğunuzu anlamakta güçlük çekmekteyim..

Üstelik burası bir köy sitesi..

Bu köy kurulalı yaklaşık 600 yıl olmuş..

Hiç değilse Cumhuriyet döneminden başlamalısın.

Yani ilk Köy muhtarları yada bir özelliği olan insanlardan..

Yanlışmı düşüniyorum..??

Admin
#18 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 11-11-2009 12:05
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

Merhaba Hasan Abi,
Boğazgören resimleri dediğiniz ana sayfadaki köyümüzden resimleri sanırım.

Orada resimlerin ABBAS DEMİRTAŞ ile başlamasının çok basit bir sebebi vardır. Kendisi dedem olur. Ayrıca köyümüze yıllarca muhtarlık yapmış önemli birisidir. ve torunu tarafından yapılan bir resim galerisinde ilk sırayı almalıdır. alacaktırda. Neden bu şekilde sorulmuştur anlamakta güçlük cekmekeyim.

Bu sitede yada herahngi bir yerde yaptığım çogu sey onun ruhuna itafendir. Benim için Köyümüzdeki en önemli şahsiyettir ve bunun için gerekli tüm özellikleri TOPAL ABBAS barindirmaktadir. Lütfen bu konudaki hassasiyetim gözönünde bulundurulsun.

saygılarımla...

www.zurbahan.com
karaca
#19 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 17-11-2009 18:04
Üye

Sevgili Yalçın

Konu başlığını "köyümüzün etnik ve sosyal kökeni" olarak açtım.

Ne varki bir kaç yazı dışında ilgilenen olmadı.

Bu durumu "çırzılılar" için normal karşılıyorum.!Zira bizim köyde herkes kabadayıdır.

Kimse burnundan kıl aldırmaz.İlgilenmez.3 çırzılı bir araya gelmez.

Bu da bizim köyün toplumsal tarihi karekteridir.

Abbas amca ya gelince,çocukluğumda ve en son on 1ki yıl önce kendisini görmüştüm.Yıllarca muhtarlık yaptığını da bilmekteyim.

Sizin dedenize karşı derin bir saygı ve sevgi beslemenizden doğal bir şey olamaz.

Ancak benim muradım ,bu köy sitesinde "basit köylü" duruşunun dışında ufuklar açabilirmiyiz noktasında idi.

Görünen o ki henüz bu noktada değiliz.

Köy sitesiyle ilgilenmem elbetteki köyümüze ve köylülerimize olan sevgimdendir.

İlgim köylülük perspektifi içinde değildir.

İlgim çağdaş,toplumcu ve gerçekci bir duruş üzerinedir.

Köyümüzün genç insanları, basit köylü zihniyetinden uzak,uyduruk ve uyuşturucu -yalan ve hurafelerle dolu- bir tarihle değil ;daha çok kendi meziyet ve başarıları ile övünsünler isterim..

Böyle zamanlarıda görmek arzusu ile..

Admin
#20 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 24-11-2009 09:45
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

karaca tarafından yazılan metin:

"Ancak benim muradım ,bu köy sitesinde "basit köylü" duruşunun dışında ufuklar açabilirmiyiz noktasında idi.

Görünen o ki henüz bu noktada değiliz.

Köy sitesiyle ilgilenmem elbetteki köyümüze ve köylülerimize olan sevgimdendir.

İlgim köylülük perspektifi içinde değildir.

İlgim çağdaş,toplumcu ve gerçekci bir duruş üzerinedir.

Köyümüzün genç insanları, basit köylü zihniyetinden uzak,uyduruk ve uyuşturucu -yalan ve hurafelerle dolu- bir tarihle değil ;daha çok kendi meziyet ve başarıları ile övünsünler isterim..

Böyle zamanlarıda görmek arzusu ile..

merhaba
bu konu bu noktalara neden geldi bilmiyorum. Köyümün sitesini yaparken, herhangi bir resim galerisinin ilk sırasında dedem TOPAL ABBASın bulunması sebebi ilemi ?

Yoksa bilmediğim yada anlamadığım başka bir sorun nedeni ilemidir?

Öncelikle belirtmeliyim BEN BASİT KÖYLÜ DURUŞUMDAN HİÇ VAZGEÇMEYECEĞİM.

Köyümde bıraktıgım herşey, benim için aynı yerde durmaktadır. KÖYLÜLÜK PERSPEKTİFİNDEN asla ödün vermeden, sözde MEDENİ, sözde ÇAĞDAŞ gibi görünüp geldiğim toprakları asla unutmayacağım!

Yine köyümden bahsedildiği zaman ilk aklıma gelen şey dedem olmaya devam edecektir. ve bunuda bu sitede kullanmaya devam edeceğim.

BU KÖY SİTESİNİN ESAS AMACIDA BUDUR ZATEN.

ÖZLEM GİDERMEK, KÖYDEN BİLGİ ALMAK YADA RESİMLERE BAKMAK...

Saygılarımla.

bogazgoren.com Yöneticisi
YALÇIN DEMİRTAŞ

www.zurbahan.com
Atlanilacak Forum:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Atatürk Diyor ki

Üye Istatistikleri
Admin 1 Gün
gulfer33 2 Gün
karaca 3 Gün
ADANALI 4 Gün
terekeme 1 Hafta
elif44 2 Hafta
Baris 2 Hafta
mustafa 3 Hafta
MALATYAHEM 3 Hafta
fuat 4 Hafta

Bugün: 0
Dün: 1
Bu Hafta: 0
Bu ay: 1
Bu yıl: 31
Yeni Kullanıcı : gulfer33

Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1
Toplam Üye Sayısı: 93
Günlük Ziyaretçi
Ziyaretçi : 530393
Site 501 gündür açık
1058 ziyaretçi / gün

e-mail Kayit Dagilimi
Yahoo: 1 (1.08%)
Gmail: 3 (3.23%)
Hotmail: 79 (84.95%)
MSN: 2 (2.15%)
Mynet: 4 (4.3%)
Other: 4 (4.3%)
Anket
SİTEDE EN ÇOK İLGİNİZİ ÇEKEN NEDİR?

Oy vermek için üye olmanız gerekmektedir.
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

ADANALI
02/09/2010 14:05
BEN KEL HÜSEYİN TORUNU OLARAK, TÜM ULAŞ AİLESİNE VE KÖYLÜLERİMİZE SELAM EDERİM.ALİRIZA ULAŞ TORUNU, ABDULKADİR ÇIĞ Alkis

nerec52
21/07/2010 02:10
Bir çırzılı torunu olarak herkese selam ve saygılarımı sunuyorum.Resimler
i ilgiyle izliyorum.MUharrem
KILIÇ(Çelebilerden
)

Admin
15/07/2010 18:03
merhaba dostlar selam

ercan
15/05/2010 09:36
merhaba herkese...

Admin
09/05/2010 20:51
Tüm Annelerin Anneler Günü Kutlu olsun.

DEĞERLERİMİZ

HAFİZE BALATER YALMAN
Sigara Öldürür!!

SİGARA ÖLDÜRÜR !!!
Etiket Bulutu
Bogazgoren Resimleri, ÇIRZI, Cirzi, Hekimhan Boğazgören Köyü, Hekimhan Köyleri, Bogazgoren, Malatya, Hekimhan Resimler, Hekimhan, Malatya Hekimhan,